Uuden tuotannon harjoitukset ovat käynnistyneet Tallinnassa NO99:n kanssa

23.5.2018

Olemme aloittaneet vuoden 2018 pääteoksensa harjoitukset Tallinnassa. NO30 Narrien laiva toteutetaan yhteistuotantona Viron kansainvälisesti menestyneimmän nykyteatteriryhmä Teater NO99:n kanssa. Esitys saa ensi-iltansa lauantaina 1.9.2018 Tallinnassa.

Narrien laiva (Kihnu Jõnn) pohjautuu virolaisen kirjailijan Juhan Smuulin (1922-1971)  eeppiseen, nasevaan ja arkkityyppiseen tarinaan ihmisistä, jotka purjehtivat toistuvasti pois kotoaan – palatakseen kotiinsa yhä uudelleen. Esityksen dramaturginen jännite ja psykologiset suhteet ovat pingottuneet kuin aatelismiehen paidanrintamus. Tarinan huumori ja henkilöiden puheenparsi maistuvat meheviltä kuin vastapaistettu kala. Valtamerta halkova laiva on lastattu värikkäillä henkilöhahmoilla, elämänilolla, laululla ja naurulla sekä swingillä. Ja kun matkaa on taitettu loputtomia viikkoja, laiva alkaa vähitellen natista liitoksissaan; alkuperäinen päämäärä on hyvän aikaa sitten unohdettu, jännitteet lisääntyvät, jokainen vuorollaan yrittää tarttua ruoriin kääntääkseen sitä mihin tahansa suuntaan. Narrien laiva keinuu eteenpäin keskellä ääretöntä merenselkää. Keneen voi enää luottaa? Kenen puoleen kääntyä? Mihin suuntaan kulkea? Miksi kulkea eteenpäin?

Alkuperäiskäsikirjoitus: Juhan Smuul
Ohjaus: Tiit Ojasoo (NO99)
Valosuunnittelu: Petri Tuhkanen (Jalostamo²)
Musiikki: Jakob Juhkam (NO99)

Näyttämöllä: Marika Vaarik, Eva Koldits, Rea Lest, Gert Raudsep, Rasmus Kaljujärv, Simeoni Sundja, Jörgen Liik, Ragnar Uustal ja Anna Lipponen (Jalostamo²)