← Kaikki teokset

Dreams for Sale

"Paikalla pysyminen vie meitä taaksepäin, pois muutoksesta. Pitääkö siis mennä eteen- vai taaksepäin? Meidän pitää tehdä valinta. Ei ole pakokeinoa, me olemme tunnelissa. Mutta mitä on kaikki se valo, jonka tunnelin päässä näemme?"

!! Uudenmaan siirryttyä koronapandemiassa kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen Kansallismuseon yleisötapahtumat on peruttu toistaiseksi, mukaan lukien Studio Totalin Dreams for Sale -esitykset. !!

Pala palalta, millimetri toisensa perään, hitaasti, kuten mannerlaatat liikkuvat, muuttuu maailma unelmineen ja toiveineen. Meidän valintamme ovat tuoneet meidät tähän pisteeseen. “Sinun pitää muuttaa elämäsi”, kirjoitti filosofi Peter Sloterdijk vuosikymmen sitten. Kuinka pieni muutos on liian pieni ja mikä on liikaa?

Entäpä jos eläisimmekin kuin Pentti Linkola kalastaen ja metsässä liikkuen – aivan kuten meistä kerrotaan idyllisessä Business Finlandin mainoksessa? “UNELMA paremmasta maailmasta”, näin Linkola nimesi kirjansa. Kaiken nykytiedon valossa IKEAn tai Burger Kingin ei pitäisi kuulosta kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Kuinka pitkälle me voimme mennä? Kuinka pitkälle uskallamme mennä? Jopa paikallaan pysyminen vie meitä taaksepäin. Eteenpäin vai taaksepäin? Meidän on se valittava. Ei ole pakokeinoa.

Dreams for Sale on visuaalisuutta ja fyysistä näyttelijäntyötä hehkuva kokonaistaideteos, jossa katsojille loihditaan Kansallismuseon kellarikerrokseen, maan alla olevaan luolaan, iltamat: UNELMIEN MARKKINAT. Me olemme tunnelissa, mutta mikä on se valo, jonka tunnelin päässä näemme? Dreams for Sale on esitys unelmista, toivosta ja uusista aluista.

Yhteistyössä:

Marraskuu 2020

tiistai
17.11.
klo 19.00
Kansallismuseo, Helsinki, Suomi

Ohjaus

Anna Lipponen

Dramaturgia

Laur Kaunissaare (Viro)

Lavastus, valo- ja videosuunnittelu

Petri Tuhkanen

Lavastus ja Pukusuunnittelu

Simona Bieksaite (Liettua/Norja)

Äänisuunnittelu

Antti Puumalainen

Kuvaus

Jekaterina Abramova (Viro)

Näyttämöllä

Tuomas Juntunen

Videolla

Rea Lest (Viro), Ragnar Uustal (Viro)

Valosuunnittelijan assistentti

Lyydia Johansson (Teak)

Tuotanto

Studio Total - Anna Lipponen, Katariina Uusitupa, Petra Kytölä, Jaakko Lenni-Taattola Kansallismuseo – Viktor Sohlström

Henry Fordin katu 5H
00150 HELSINKI

info@studiototal.org

Tilaa uutiskirje